Quick fix

Dat de natuur aan het veranderen is kun je wel zien, voelen en ervaren. Maar kun je dit ook zo goed en duidelijk zien bij de band met je paard?

Zo was ik op vakantie

En daar viel het me op dat er zoveel wespen waren. Maar gedurende de tijd dat ik daar was, viel het me steeds meer op dat de wespen onderling agressiever werden. Zelfs zo erg dat deze tijdens mijn ontbijt met elkaar ruzie hadden om een korreltje suiker, wat op mijn bord lag.

Misschien vraag je je nu af wat dit met jou en je paard te maken heeft.

Terwijl dit gevecht voor mijn neus plaats vond, deed het me denken aan mijn relatie met mijn paard. En vooral hoe ik vaak moest vechten met hem om hem normaal ergens voorbij te laten lopen. Of als er iets voor de bak gebeurde ik moeite moest doen om te blijven zitten, wanneer hij weer eens opzij sprong en vervolgens omdraaide.

Hoe gaat het met jou?

Ben jij werkelijk blij met je paard of is die van jou ook een Piet Paniek en vlieg je regelmatig door het bos, omdat er een tak tegen hem praatte. Dat je hierdoor je plezier in het rijden verliest, dat begrijp ik maar al te goed. Dat had ik ook.

Quick fix? Nee, ik ben gaan trainen met mijn paard

En heb hem geleerd dat er andere keuzes mogelijk zijn dan alleen hun natuurlijke reactie het vluchten. Dit was geen quick fix, waar iedereen naar op zoek is. Hé heel eerlijk, lijkt mij dit ook wel eens fijn. Maar een quick fix zorgt vaak niet voor een blijvend resultaat, en dit is toch wat je graag wilt.

Een paard is vaak je maatje en je wilt groeien met je maatje.

Hoe gaaf is het om van B tot Z te komen met je paard. Dit kost een hoop tijd en energie. Maar het heeft ook vertrouwen nodig. Jij in je paard en je paard in jou. Elkaar helpen om te groeien zorgt voor dat vertrouwen. Hierbij hoort ook het aanleren van alternatieven als iets niet lukt of te spannend en moeilijk is. Vaak begint het al met de stapjes kleiner maken.

Bij mijn paard merkte ik vaak al met het uitkrabben van zijn hoeven aan de achterkant of hij stijf was. Was dit het geval, dan kon het wel eens rodeo rijden worden. Het was pas toen ik consequent ben gaan opletten, hoe hij strak hij in zijn vel zat, ik veranderingen kon gaan merken in zijn gedrag.

Vandaag de dag is het eerste wat ik doe, voelen.

Hoe zit mijn paard in zijn vel en dit doe ik dan gewoon tijdens het verzorgen en is niet ingewikkeld. Ga gewoon met mijn handen over zijn lichaam en voel of er hier en daar strakke plekken zitten en of er een warme of koude plek zit. Verder kun je dan gelijk controleren of er in de nacht of gedurende de dag eventueel zijn ontstaan.

Door na het uitkrabben van de hoef nog wat kleine rondjes te draaien met het betreffende been, krijg je al wat meer ontspanning en ruimte in dat gedeelte van het lichaam.

Wil je meer weten over mijn routine en/of ik hou kan helpen met jouw Piet Paniek te veranderen in Charlie Cool vul dan het vragenformulier in dan kunnen we een afspraak maken om te zoomen waarin ik je een aantal tips kan geven , die je direct kunt toepassen. Of stuur een mailtje naar [email protected].

Wil je me eerst beter leren kennen. No problem! Volg mij op Instagram @oogvoorhetpaard of via mijn Facebook pagina @oogvoorhetpaard

Voor nu een mooie dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *