Nootdorpse dagen

Zondag was ik op de Nootdorpse dagen bij het Hippisch centrum Nootdorp. Hier sprak ik iemand met een heel onrustig paard. Haar paard had de vorige dag zoveel stress met een andere ruiter dat deze niet eens meer kon starten. Vandaag ging zij een poging wagen.

Het verhaal

Ik vroeg aan haar wat er allemaal precies gebeurde. Het verhaal is dat het paard uit Ierland komt en nog niet zo lang in Nederland is. Er is wel al op verschillende terreinen met haar gelopen. Maar toen was het niet zo druk als dat het de afgelopen dagen was. Er zit heel veel spanning in haar lichaam. Dit komt er uit door bij het vragen van bijvoorbeeld een uitgestrekte draf, je een uitgestrekte galop krijgt. Niet handig als je voor de punten gaat.

Ik ben meegelopen naar het paard en heb de ruiter een aantal tips gegeven en voor gedaan hoe zij meer ontspanning in het lichaam kon brengen.

Ik ben begonnen met het bewegen van de voorpluk. Door dit te doen krijg je meer ontspanning tussen de oren en merk je dat je paard het hoofd lager brengt.

Toen kon ik de oren voorzichtig een voor een bewegen en met de aanhechting in mijn hand kon ik de oren voorzichtig draaien en zo naar de punten glijden. Hierdoor werden de ogen zachter en kwam er een hele diepe zucht. Het voordeel van de oren is dat je dit ook vanuit het zadel kan doen, mits jij je balans goed kunt houden.

Heel vaak merk ik dat er veel spanning op het voorhoofd zit en ook rond en net achter de oren. Dit kan zorgen voor hoofdpijn net als bij ons. Alleen kun je het paard geen paracetamol geven. Dus met een goede observatie en het afvoelen van het hoofd en de hals kun je kijken en voelen waar er spanning zit. Als je dat met een zachter beweging weer los kunt maken dan heb je een win win.

Waarom Win Win?

Heel simpel! Als jij het hoofd van je paard ontspannen kunt houden, ben je bezig met je eigen ontspanning, maar vooral dat van je paard. Is je paard ontspannen, zal het hoofd niet altijd maar omhoog gaan bij ieder geluid of beweging. En zal je paard soepeler bewegen en dus de focus houden op jouw vragen.

In dit geval kreeg ik later op de dag terug dat er 2 winstpunten behaald waren en zelfs een eerste plaats. Hoe gaaf is dat!!!!

Meer weten?

Denk je nu van hoe dan en dat wil ik ook. Dat kan. Vul het formulier in en dan kunnen we een afspraak maken om samen te zoomen en te kijken waar jij met je paard tegenaan loopt. Ik kan je dan een aantal tips geven die je meteen kunt gebruiken om meer ontspanning in het lichaam van je paard te krijgen. Klinkt goed toch? Vul hier het formulier in. Er zitten geen kosten aan verbonden.

Ik kan je helpen en ben je van het niet lullen maar poetsen, ik namelijk ook, ga dan naar het 1 op 1 traject en vul je gegevens in en we maken zo snel mogelijk een afspraak om aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over de afgelopen Nootdorpse Dressuurdagen, hier vind je ook de lijst met uitslagen.

Mijn agenda:

10 en 11 september  HorseEvent Youth

17 en 18 september HorseEvent Pro

Kom gerust langs om je vragen te stellen en krijg een super leuke goodiebag. Maak tevens kans op een gratis sessie van een uur voor je paard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *