Groene zeep

Lot is een merrie van 12 en heeft moeite in de trailer. Zij bouwt spanning op en gaat daardoor ook lastiger de trailer in. In de trailer ontstaat het probleem dat zij omvalt. Als zij met een ander paard staat is er niet echt een probleem, maar gaat zij wel hangen. Als zij alleen staat dan lijkt het of zij de hele wagen afbreekt bij het nemen van de bochten naar rechts. Het blijkt dat zij dan aan het krabben is met haar voorbenen om haar balans te hervinden.

Aan de slag?

Wat ik ga doen is het paard helpen om meer balans te vinden in het lichaam. Maar ook meer souplesse. Zij is stram bij het optillen van haar rechter been en laat haar gewicht op mij steunen in plaats van haar 3 andere benen. Ook de huid van de achterhand laat weinig ruimte bij het bewegen zien.

Als ik aan de slag ga om de huid te ontspannen en rustige bewegingen met de benen te maken, kan ik weer ruimte krijgen en meer souplesse bij het optillen van de benen. Door haar te helpen met omvragen krijg meer ruimte in de bekken. Hierdoor kan zij haar gewicht beter verdelen op over haar 4 benen. Dit werkt dan alleen als zij haar benen overkruist bij het omstappen. Door dit regelmatig te oefenen kan zij straks beter haar balans vinden in de wagen en zal niet haar maatje nodig hebben om haar overeind te houden. Herken je dit?

Stuurloos⛵

Het grappige is dat zij haar staart tijdens het lopen en het werken strak tegen haar aanhoudt en ook wijst hij meer naar rechts op het moment dat hij iets van het lichaam komt. Het is net alsof zij het gebruikt als een stuur en dat is ook zo. Met de staart kan zij haar balans houden. Toch is het handiger om de staart meer ruimte te geven.

Probeer zelf maar eens te lopen met een vel papier tussen je knieën en deze niet te laten vallen. Nu ga je bochten maken. Je zult merken dat je moeite krijgt met het nemen van de bocht en ook overeind te blijven in je lichaam. Ook merk je dan dat je hele lichaam verstijfd. Dus bedenk wat dit voor haar doet in een trailer. Wat dit moeilijk maakt is het niet kunnen staan en mee bewegen met de bewegingen van een trailer of wagen. Je zult altijd het gevoel hebben dat je omvalt. Dit is dus precies het gevoel wat zij heeft.

Groene zeep?

Gelukkig zijn er eenvoudige en veilige oefeningen die je zelf met je paard kunt doen om je paard soepel te houden en hoe soepeler je paard is des te minder zal zij ook last hebben van invloeden van buitenaf. Je kunt je dan ook voorstellen wat een rust dit zal brengen op een concours. Je kunt het creëren van ruimte in het lichaam zien als het rechten van je rug en daar groene zeep opsmeren. Wat men ook doet of zegt, het glijdt er zo weer vanaf.

Lot en haar eigenaar gaan samen met mij aan de slag om haar soepel te maken en haar meer balans te geven. Zodat het trailerladen en haar ritjes in de wagen, geen obstakel meer zijn om naar een wedstrijd te gaan. En jij? Blijf jij zelf door ploeteren of wil je dat ik je help?

Heb jij tips of vragen en wil je deze dan hieronder delen? Dat zou ik fijn vinden. Wil je meer over mij weten dan kun je me volgen op Instagram @hayanitajanssen of Like en volg mijn pagina op Facebook @hayanitajanssen

De namen in de blog zijn fictief om de privacy van mijn klanten te beschermen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *