Jouw Paard
Mijn Passie

Hoe het begon

Ik ben van kinds af aan al bezig met het zorgen voor dieren. Vaak tot ongenoegen van mijn ouders, kwam ik met gevonden en gewonde dieren thuis. Door te zoeken naar manieren om mijn eigen hond te helpen met gezondheidsproblemen; Hij liep raar en was heel onrustig. Verder werd ik gek van hem, want hij reageerde al op een lichtje in de verte. Tevens heb ik een aantal jaar geleden een jonge pony geadopteerd. Hij moest nog veel leren en dit wilde ik heel graag op een vriendelijke manier doen.  Voor mij, Anita Janssen,  was het dus zaak om iets te zoeken wat mijn dieren zou kunnen helpen. In 2009 zag ik de documentaire van Sarah Fisher ‘Talking to animals’ en zo kwam ik in aanraking met de Tellington TTouch® methode. Door het werken volgens deze methode heb ik geleerd om op een zeer respectvolle manier een nog diepere vertrouwensband op te bouwen, met meer begrip en vooral meer plezier. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mijn eigen inzicht in mijn dieren en hun uiterlijk. Bij mijn hond kwam ik er achter dat hij een vernauwing in zijn ruggenmerg had. Na lang vragen aan mijn eigen dierenarts, vond ik er een die bereidt was te luisteren. Toen Spotty met grote sprongen achteruit ging is er een scan gemaakt. Hierna volgde een operatie en een lange revalidatie periode.

Mijn grootste voorbeelden zijn dan ook Linda Tellington-Jones,  haar zuster Robyn Hood en vooral niet te vergeten, mijn inspiratiebron Sarah Fisher met haar geweldige locatie Tilley Farm. Zonder het zien van haar documentaire op de televisie, was ik nooit op zoek gegaan naar een andere manier van omgaan met mijn eigen dieren. Sarah heeft mij laten zien hoe het ook kan zijn.

Mijn passie

Of je je paard nu inzet voor recreatie, sport of professioneel gebruik. Het is van groot belang om te weten of je je paard kunt inzetten.

  1. Ten eerste is er dan het verlies van inkomsten.
  2. Ten tweede zijn de kosten voor een dierenarts of andere vorm van behandeling niet gering.

3 pilaren van balans, oogvoorhetpaard, hayanitajanssen, anitajanssen, paard, pony, paardencoachingHet is mijn passie en mijn missie om mensen te leren observeren en om te laten zien dat balans uit 3 pilaren bestaat. Door het leren observeren kun je veel problemen voorkomen of juist een verergering voorkomen.

mijn weg

Al van kleins af aan ben ik bezig met paardrijden en had ik een verzorgpony. Door een ongeluk ben ik een tijd niet in staat geweest om met paarden te werken, maar het bloed kruipt….

In 2012 ben ik met de TTouch® voor Paarden opleiding begonnen en heb deze in 2015 afgerond. Daarnaast volg ik verschillende seminars en trainingen die te maken hebben met het gedrag van paarden.

In juli 2018 ben ik begonnen met de opleiding instructeur paard en gedrag. Niveau 1 heb ik inmiddels afgesloten en we zijn aan de slag gegaan met Niveau 2. Het is fijn om te horen dat er inmiddels ook grote organisaties als de KNHS achter de opleiding staan en er veel meer van willen weten. 

wie ben ik

oogvoorhetpaard, oogophetpaard, anita, anita janssen,TTouch, paard, oog

Anita Janssen

oprichter

Mijn naam is Anita Janssen-Rootering en ik ben de eigenaar en oprichtster van

“Oog voor het paard”.

Ik ben gecertificeerd Practitioner in de Tellington TTouch® en TTeam® methode. En lid van de Tellington TTouch Beroepsvereniging Nederland (TTBN).

Om op de hoogte te blijven van alle veranderingen binnen de TTouch is het van belang om regelmatig aan diverse trainingen deel te nemen. Dit is voor mij een kans om mijn werk goed uit te blijven voeren en je op de hoogte te houden van nieuwe mogelijkheden binnen het coachen van de dieren.

Mijn trainingen heb ik in Amerika, Nederland en voornamelijk in Engeland gevolgd. Hier heb ik de kans gehad om te werken met exotische dieren, maar ook met honden, katten en paarden. In Engeland wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van deze methode als ondersteuning in de verschillende asiels. Juist hier kan het het verblijf voor de dieren iets draaglijker maken.

In 2009 ben ik begonnen met een opleiding waarin in ik kon leren het beste uit de dieren te halen en helpen hen te revalideren en te herbalanceren.

Mijn motto: Observeren is vooruit kijken!